Over OBCT

Waar ik in geloof

Focus is succes!

Hai, wat leuk dat je mijn website bezoekt! Ik zal me even kort voorstellen: ik ben Patricia van Spaendonck, 43 jaar, sportief, enthousiast en ik vind het heerlijk om me bezig te mogen houden met projectmanagement en procesoptimalisatie.

Door heerlijk zelf met mijn voeten in de klei te staan als projectleider en procesverbeteraar. Maar ook door anderen te mogen opleiden, begeleiden, coachen en trainen.

Ik heb een brede achtergrond op het gebied van bedrijfsvoering. Zo heb ik zowel in de private als publieke sector gewerkt als interne auditor, business controller, projectleider, procesverbeteraar én als leidinggevende. Hierdoor kan ik zaken heel goed vanuit verschillende perspectieven bekijken. 

Praktijkgerichte aanpak: mijn online opleidingsprogramma, intervisies, 1 op 1 en groepsbegeleiding zijn volledig praktijkgericht. Ik houd van praktisch en simpel en leer mijn klanten wat ik zelf ook dagdagelijks gebruik. 

Bewezen resultaten: Inmiddels heb ik talloze organisaties, projectleiders en procesmanagers mogen begeleiden om succesvolle projecten én efficiënte processen te realiseren.

Wat anderen over mij zeggen

Patricia invliegen is een uitstekende keuze

"Patricia is een bijzonder prettige projectleider met wie ik een half jaar, als opdrachtgever, mocht samenwerken om projectmatig werken binnen de gemeente Nuenen verder te brengen. Energie, enthousiasme, doorzettingsvermogen en veel kennis van zaken typeert Patricia. Keihard werkend, flexibel, altijd met een positieve insteek en met steeds weer een kritisch oog voor waar het beter kan. Wil je iets geregeld hebben, een project tot een goed einde brengen? Dan is Patricia een uitstekende keuze. Verder zeg ik niet te veel, anders wordt het steeds moeilijker om haar weer te kunnen boeken!😉"

Kees de Haas

Gemeentesecretaris gemeente Loon op Zand

Patricia laat pas los als zij het resultaat heeft bereikt

"Patricia heb ik leren kennen als een open, gedreven en enthousiaste adviseur en trainer. Ze neemt je stap voor stap mee in de methode die zij hanteert bij projectmatig werken. Dit doet ze op een aanstekelijke en energieke manier, waardoor je geboeid blijft luisteren en aan praktische opdrachten werkt. Als projectleider steekt ze de handen flink uit de mouwen en gaat nieuwe uitdagingen niet uit de weg. Patricia is echt een fijne en betrokken collega en laat pas los als zij het resultaat heeft behaald."

Gerard-jan Andriessen

Coördinator cluster Ruimtelijke Ontwikkeling bij gemeente Nuenen

De samenwerking heeft enorm bijgedragen aan mijn ontwikkeling

"Patricia is op persoonlijk en professioneel vlak geweldig om mee samen te werken. Gedurende mijn stage bij Transdev heb ik van Patricia veel waardevolle lessen mogen leren. Deze lessen hebben mij bijgestaan in verschillende uitdagingen. De samenwerking met haar heeft enorm bijgedragen aan mijn ontwikkeling als professional. Haar doelgerichte manier van werken heb ik nog niet eerder mogen meemaken. Hierbij vind ik haar enthousiasme, doorzettingsvermogen én haar vermogen om continue resultaten te boeken nog steeds bewonderenswaardig."

Vincent van de Ven

Student Organisatie- en Management wetenschappen aan de Universiteit van Tilburg

Het online opleidingsprogramma zit boordevol waardevolle info

“Ik raadpleeg het online opleidingsprogramma van Patricia zeer regelmatig! Het zit boordevol praktische tips, duidelijke video's en informatie waar ik echt wat aan heb. En als ik iets niet kan vinden, dan is Patricia altijd bereid om daar met mij over te sparren en om mee te denken!"

Sandra van Gemert

Programmamanager bij Jong JGZ

Patricia is de ideale gesprekspartner

"Patricia is een heel spontaan, enthousiast en oprecht geïnteresseerd persoon. Ze heeft veel kennis en ervaring met het optimaliseren van processen en projectmatig werken en deelt dit graag met je. Dit zie je goed terug in haar online programma. Heel overzichtelijk en duidelijk.

Je hoeft niet per se alles te doorlopen, je kunt doelgericht dingen eruit pakken die je nodig hebt. Praktische handvatten die je gelijk kunt toepassen in je eigen werk.

Tijdens de intervisie momenten, waar je vrijblijvend bij kunt aansluiten, is Patricia de ideale gesprekspartner om de situaties waar je tegen aan loopt te bespreken. Ze denkt hardop mee, deelt eigen ervaringen en geeft je tips en ideeën die je kunt proberen. Ook van de andere deelnemers leer je van de situaties die zij voorleggen. Ik vind het een waardevol programma waar je in korte tijd veel leert, ook over jezelf. Ik raad het zeker aan!

Sigrid Kwint

Informatie adviseur bij Entra Lindenhout

Erg enthousiast over online opleidingsprogramma

“Ik ben erg enthousiast over hetgeen Patricia aanbiedt. Ik merk dat ze zelf veel ervaring heeft met projectmanagement en dat ze goed in staat is maatwerk te leveren. Dit komt vooral, omdat alles te gebruiken is als een gereedschapskist, waarbij je zelf kiest wat jij op dat moment het beste kunt gebruiken. Daarnaast leer je tijdens de intervisie niet alleen van Patricia, maar ook van de andere projectleiders uit een ander werkveld. De vooraf en achteraf ingebouwde reflectiemomenten helpen om bewuster met je leerproces om te gaan en het nog specifieker te kunnen maken.”

Jocko Wittenaar

Projectleider bij Dichterbij

Patricia haalt het beste in me naar boven

"Patricia heeft mij met haar enthousiasme enorm geïnspireerd om het beste uit mezelf naar boven te halen...ze houdt de juiste spiegels voor in haar coachende rol en ik ben daarnaast erg blij dat ik samen met haar een project mag doen, waarbij ze me direct in de praktijk de kneepjes van het projectmatig werken leert op een manier die heel duidelijk en helpend is voor onze organisatie! Ze is super gedreven en een aanpakker...maar biedt ook een luisterend oor."

Marjon Lempens

Assistent projectleider bij gemeente Nuenen

Professioneel en inspirerend

"Patricia biedt praktische tools en tips voor het optimaliseren van processen en het werken met projecten. Daarbij is haar begeleiding erg enthousiast, inspirerend en professioneel. Echt een aanrader. Dankjewel Patricia!”

José Senden

Interim manager bij Care4Solutions

Inspirerend om samen te sparren tijdens de intervisie

“Ik volg nu al een aantal maanden het online opleidingsprogramma van OBCT. Patricia heeft mij geholpen met alle facetten van projectmanagement. Vooral de communicatie naar eindgebruikers heeft mij erg geholpen. De intervisie bijeenkomsten samen met andere cursisten zijn erg inspirerend om over elkaars ervaringen in projectmanagement te sparren.”

Sander van Veghel

Systeembeheerder bij Qliq Primair Onderwijs

Energie & inspiratie

"De energie spat van het scherm als je een workshop van Patricia krijgt. In een uur komen er handige tools voorbij die het leven van een projectleider en procesverbeteraar een stuk leuker en makkelijker maken. Ik gun iedereen een Patricia aan zijn of haar zijde als klankboard, voor support en om gewoon even te lachen. Want dat kun je ook goed met Patricia :-).”

Heleen Schuit

Projectleider bij Voedingscentrum

Ontzettend veel aan je begeleiding gehad

“Dankjewel Patricia! Als projectleider heb ik ontzettend veel aan je begeleiding gehad op het werk.”

Nienke Postma

Inspecteur Technische Hygiënezorg Kinderdagverblijven bij GGD

Super coaching, levensveranderend

“Patricia, je hebt mij gecoacht en wat was het een super fijn en verhelderend traject, wat me veel verandering, verbetering en inzichten heeft gebracht. Ik vond de samenwerking heel prettig en denk er nog altijd met een heel warm gevoel aan terug. Super bedankt!”

Daniëlle Reloe

Energiek, gedreven en oprechte interesse

“Patricia, ik ken je als een energiek, gedreven, resultaatgericht, warm mens met een groot hart én oprechte aandacht voor anderen. Jij zorgt ervoor dat anderen zich gezien voelen, je weet de juiste prikkelende coachvragen te stellen en bent hét voorbeeld als het gaat om resultaatgericht werken. Voor iedereen die met jou zal werken zal het een feestje zijn én ze zullen ontzettend veel van je leren! Ik heb altijd bewondering hoe jij je werkt aanpakt.”

Linda Heijnen

Vitaloog bij Goed en Puur

Inspirerende intervisiebijeenkomsten

“Ik ervaar Patricia als een enthousiaste, toegankelijke coach met veel kennis en ervaring op het gebied van projectmanagement. Ze geeft op een prettige en duidelijke manier feedback en tips hoe je dingen kunt aanpakken.

Tijdens de intervisiebijeenkomsten heeft ze mij veel praktische tools aangeboden en heb ik nieuwe dingen over mezelf als projectleider geleerd. De bijeenkomsten met Patricia en andere deelnemers zijn inspirerend en elke vraag is bespreekbaar."

Ilke Lamers

Functioneel Adviseur Electronisch Cliënten Dossier

Bij iedere organisatie aan te raden

“Patricia is een hele fijne collega om mee samen te werken. Zij past zich snel aan de organisatie aan en weet de aandachtspunten feilloos te benoemen. Start met een plan van aanpak op hoofdlijnen en weet in een mum van tijd door te pakken. Communiceert en handelt snel! Doorziet processen en laat anderen in hun kracht komen.”

Pieter Hattink

Regio Controller bij Transdev

Absoluut aan te raden

"Sindskort volg ik het online opleidingsprogramma. De modules zijn toegankelijk en afwisselend. De tools die in de modules worden aangeboden vergemakkelijken vaak mijn werk. De ingebouwde reflectiemomenten geven zicht op je eigen groei. Patricia heeft heel veel kennis en ervaring op het gebied van projectmanagement en procesoptimalisatie. Deze brengt ze op een prettige en duidelijke manier over tijdens de wekelijkse intervisies.”

Jolanda Gorseman

Coördinator Facilitaire Zaken bij de Jacobus Frytier scholengemeenschap

Patricia is op een prettige manier nieuwsgierig

“Ik had al langere tijd behoefte om te sparren over mijzelf en het werk als manager. Echter, ik kon geen echte coachvraag formuleren. Tijdens het kennismakingsgesprek met Patricia, werd al snel duidelijk dat dit een geschikte opdracht was voor haar.

Patricia is op een prettige manier nieuwsgierig. Ze vraagt door waardoor we de diepte in kunnen gaan en ik gestimuleerd wordt om kritisch naar mijzelf te kijken. De werkvorm is individueel en op maat gemaakt. Patricia gebruikt daarbij diverse werkvormen en sluit goed aan bij een soms nog niet gestelde vraag/behoefte. Daarnaast word ik op een ongedwongen manier gestimuleerd om datgene wat besproken is, toe te gaan passen en daarop te reflecteren."

Dennis

Manager GGZ

Erg tevreden over haar werk als projectleider

“Patricia heeft ons enorm geholpen om de activiteiten en de bekendheid van de Astrin Academy sterk te vergroten. Met haar aanstekelijke enthousiasme, ondernemerschap en goede communicatie heeft ze de band tussen de leden onderling sterk verbeterd en diverse andere organisaties bij de Astrin Academy betrokken. Patricia is niet alleen enthousiast, maar ook grondig en realistisch. Ze schat snel in wat wel kan werken en wat niet en besteedt haar tijd en energie daarmee efficiënt. Ik ben erg tevreden over haar werk en kan haar zonder meer aanbevelen!"

Willem Hartman

Directeur bij Vialis

Hele fijne collega om mee samen te werken

“Patricia heb ik als een prettige, professionele collega leren kennen. Naast haar vaardigheden en kennis op het gebied van projectmanagement en procesoptimalisatie, staat ze ook altijd voor een ander klaar om te helpen of naar een oplossing te zoeken. Patricia werkt in een behoorlijk hoog tempo, waarbij ze accuraat en nauwkeurig te werk gaat. Ze is efficiënt en effectief in haar werk en zorgt voor tijdige terugkoppelingen aan collega's. Ik heb met veel plezier met haar samengewerkt toen ze bij ons een interim opdracht deed!"

Grace Hoed

HR adviseur bij Hermes

Enthousiaste en doortastende kanjer

“Ik heb met heel veel plezier samen gewerkt met Patricia. Zij heeft een grote bijdrage geleverd aan het borgen van onze processen en ze heeft meerdere procesverbeteringen in gang gezet tijdens haar interim opdracht. Ik heb veel waardering voor haar doortastendheid, enthousiasme en doorzettingsvermogen...ze is een kanjer!!"

Coen Storm

Director Rail bij Connexxion

Positieve energie én tomeloze inzet!

“Patricia, dankjewel voor al jouw positieve energie, de vele acquisitie afspraken, je ideeen om onze academy beter te maken, de uitbreiding van de hoeveelheid online volgers, de structuur die je hebt gebracht, de nieuwe partners en mogelijkheden daartoe, je tomeloze inzet en alles dat ik vergeet! Dankjewel🙏Ik heb heel fijn met je samengewerkt en hopelijk komen we elkaar bij een nieuwe interim opdracht weer tegen!"

Johan Treur

Mede-eigenaar Hello New Day & Academy of Innovation

Patricia is van het gas geven, kwaliteit leveren én vasthouden

“Ik heb samen met Patricia gewerkt bij Transdev Regio Zuidoost waar wij ieder onze rol vervulde in een verander beweging. Procesoptimalisatie was één van de 6 projecten in de verander opgave. Patricia is van het gas geven, kwaliteit leveren én vasthouden. Als verandering nodig is en je wilt je processen op orde hebben, dan ben je bij haar echt aan het goede adres. Vanuit haar deskundigheid weet ze precies waar ze het over heeft, ze ziet de hoofdlijn goed en steekt zelf ook zeker de handen uit de mouwen. Ze doet het voor om het na te kunnen doen. Ze is amper bij te houden, haar werktempo is hoog. Maar ze is ook heel geduldig in haar uitleg en daarmee is haar navolgbaarheid goed. Binnen Transdev heeft ze kritieke interne processen beschreven, verbeterd en een structuur neergezet waarin mensen in hun nieuwe rol de procesverbeteringen continue kunnen borgen. En ze heeft haar opvolger klaargestoomd voor de volgende fase. Ik beveel Patricia van harte aan."

Dion Reffeltrath - van Beuningen

Eigenaar van Reffeltrath Veranderkunde - Maakt veranderen makkelijker!"

Een prettig en fijn persoon met een tomeloze energie

“Patricia is een vrouw met veel kennis van zaken, inhoudelijk sterk, deskundig en met veel ervaring. Ze heeft een enorme drive om zaken voor elkaar te krijgen. Ze gaat voor het realiseren en behalen van resultaten en doet dit samen met anderen. Patricia is een echte netwerker en goed in verbinden. Patricia is dé persoon die je verder kan helpen als het gaat over projectmanagement en procesoptimalisatie. Daarnaast is ze gewoon een heel prettig en fijn persoon met een tomeloze energie!"

Linda van der Kallen

Trainer, teamcoach en adviseur bij Green Elephant Training & Teamontwikkeling

Uit het online opleidingsprogramma haal ik precies wat ik nodig heb

“Patricia heeft veel kennis en ervaring op het gebied van projectmanagement. Haar spontaniteit, enthousiasme en betrokkenheid is heel inspirerend en motiverend.

Heel fijn vind ik haar online opleidingsprogramma met up to date tools en kennis. Voor mij is het prettig dat ik niet alle modules hoef te doorlopen, maar doelgericht eruit kan halen wat ik op dat moment nodig heb.

Tijdens de wekelijkse intervisies is Patricia een fijne gesprekpartner om situaties te bespreken waar je in je werk mee te maken hebt. Zij geeft goede informatie, handvaten en tips waar ik mee aan de slag kan gaan. Ik leer veel van haar, maar ook van de andere deelnemers.

Iedere projectleider die zichzelf wil ontwikkelen, raad ik het programma van Patricia aan!"

Karin van Dort

Projectmanager bij Dichterbij

Tools en werkwijzen om écht grip en overzicht te houden op projecten

“Ik heb jouw online masterclass "Hoe maak je een projectplan, activiteitenplanning & voortgangsupdate?" met veel plezier bijgewoond. Je nam ons mee in een werkwijze die op meerdere werkplekken en branches toepasbaar is. Dit deed je op je eigen spontane manier en het sloeg zeker aan. Leuk ook dat het gezelschap heel divers was. Nogmaals dank! Het was zeker een aanrader voor iedereen die zich bezighoudt met projecten en veranderingsprocessen. Want jouw tools en werkwijzen helpen écht om grip en overzicht te houden op projecten."

Edward Laterveer

Projectleider

Een absolute aanrader als je je in het projectleiderschap wilt verdiepen

Het online opleidingsprogramma van Patricia is enorm uitgebreid. Ontzettend veel modules met uitleg video’s en templates waarbij jezelf aan de slag kunt om een project goed te leiden. De absolute meerwaarde zijn de intervisie momenten waarbij je iedere casus/vraag kunt inbrengen. Patricia gaat dan enorm enthousiast aan de slag om je verder te helpen. Ze maakt na afloop ook regelmatig een een extra uitleg video over dat onderwerp, zodat andere mensen die ook kunnen terug kijken. Een absolute aanrader voor mensen die het projectleiderschap verder willen verdiepen!"

Jos Dortmans
Projectleider bij Dichterbij

Copyright by © OBCT Organisatie-en Adviesbureau B.V.

Algemene voorwaarden | Privacy beleid
Kvk nr: 94293651 | BTW nr: NL866716324B01